Είναι από τις λίγες φορές που ο εξοπλισμός στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει το νοικοκυριό να εξοικονομήσει χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αλλού.

Ο λόγος για τους προνοητικούς με τα μεγάλα ψυγεία, οι οποίοι αγόρασαν από τώρα τον πασχαλινό οβελία σε τιμές που δεν θα… υπάρχουν, στην κυριολεξία όμως, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φανταστείτε ότι με την αγορά ενός οβελία 13 κιλών, ο κύριος της φωτογραφίας μάς λέει ότι, αφού το αγόρασε με 6 ευρώ το κιλό, στην ουσία κέρδισε από 26 έως 32 ευρώ, τα οποία θα φανούν χρήσιμα ποικιλοτρόπως στο στρώσιμο του πασχαλινού τραπεζιού.

Οι ίδιοι, μάλιστα, δηλώνουν ότι το σφάγιο θα μπει στη σούβλα και όχι στον φούρνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να τεμαχιστεί για να μπει στο ψυγείο, δυνατότητα, βεβαίως, που δεν μπορεί να την έχει ένα μέσο νοικοκυριό…

Οι τιμές αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα, κατά 2-3 ευρώ το κιλό, καθώς κατέρρευσε η συμφωνία των Κρητών παραγωγών του Συν/σμού Μιτάτα με την αλυσίδα Μαρινόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κτηνοτρόφοι των «Μιτάτων» αρνούνται να πουλήσουν κάτω από 6 ευρώ το κιλό και το παζάρι αναμένεται να είναι σκληρό, καθώς η αλυσίδα προτείνει μέγιστη τιμή τα 4,50 για πάνω από 20.000 τεμάχια.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συμφωνία είχε προκαλέσει έλλειψη στην αγορά τα περασμένα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά στην ιστορία, να δούμε άδεια τσιγκέλια στη Βαρβάκειο, μέσα σε εορταστική περίοδο.

Αυτά σε ό,τι αφορά στην εγχώρια αγορά. Ωστόσο, δυσκολίες υπάρχουν και στις εισαγωγές από Σκόπια, καθώς προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών και έφυγαν μεγάλες ποσότητες προς Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κανένας κτηνοτρόφος στη γείτονα χώρα δεν σφάζει, αν δεν πληρωθεί πρώτα και μάλιστα τοις μετρητοίς, επικαλούμενος την κρίση στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, με τους εμπόρους να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, καθώς τα πρόστιμα που δέχονται από τους ελεγκτές για την παραμικρή παράβαση στις πινακίδες ή στους πάγκους μπορεί να φθάσουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης