Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης του συστήματος TAXIS αποτελούν θετική εξέλιξη, αναφέρει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

Όπως επισημαίνει, τα οικονομικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών αποτελούν κρίσιμα προσωπικά δεδομένα και πρέπει να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, η μετάπτωση σε αλγόριθμο κρυπτογράφησης TLS1.2 για την ασφαλή επικοινωνία των χρηστών με τους διακομιστές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) κρίνεται απαραίτητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος TLS1.2 αντιμετωπίζει πλήθος κενών ασφάλειας, τα οποία εντοπίστηκαν σε παλαιότερους αλγορίθμους που πλέον αντικαθιστά, ώστε να αποτραπεί η ενδεχόμενη υποκλοπή δεδομένων από και προς το TAXIS.

Όλα τα δημοφιλή προγράμματα πλοήγησης (browsers) υποστηρίζουν το νέο αλγόριθμο κρυπτογράφησης TLS1.2. Ενδεχόμενη ασυμβατότητα μπορεί να προκύψει μόνο από προγράμματα πλοήγησης παλαιότερης τεχνολογίας που δεν υποστηρίζονται πλέον ούτε από τους κατασκευαστές τους. Η χρήση απαρχαιωμένων προγραμμάτων, που έχουν σημαντικά κενά ασφάλειας, δεν συνιστάται,, επειδή μπορεί να οδηγήσει στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης