Ο υδράργυρος ανέβηκε, η υγρασία υποχωρεί και οι φωτιές ήρθαν. Τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά που έχει κληθεί να επέμβει σε πυρκαγιές η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν αυξηθεί. Μικρές εκτάσεις με ξερά χόρτα και καλάμια είναι κυρίως ο απολογισμός κάθε ημέρας, όμως χθες υπήρξε μια μεγαλύτερη πυρκαγιά που έκανε στάχτη τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης, από μια απροσεξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις έντεκα το πρωί, στην περιοχή της Βαρβάσαινας και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου ήταν άμεση, με 15 άντρες και τέσσερα οχήματα. Η φωτιά κατέκαψε τέσσερα στρέμματα με ελαιόδεντρα, ξερά χόρτα και καλάμια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πυρκαγιά ξέσπασε όταν αγρότης καθάριζε με καταστροφέα το εν λόγω αγρόκτημα. Σε κάποια επαφή των μεταλλικών μερών του μηχανήματος με πέτρα, δημιουργήθηκε σπινθήρας με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά που λόγω των ξερών χόρτων πήρε γρήγορα έκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε μεγαλύτερη έκταση. Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου.

Πηγή:patratimes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης