Σφοδρή αντιπαράθεση με αντικείμενο την κατάσταση στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, έχει ξεσπάσει μεταξύ της Άνιμα- Σύλλογος για την ηθική μεταχείριση των ζώων, που είχε μέχρι πρότινος την διαχείριση και της ANIMAL ACTION IOANNINA που ανέλαβε τη διαχείριση εδώ κι ένα μήνα.

Σημείο όπου διεξάγεται η αντιπαράθεση είναι το Facebook με αναρτήσεις που ανταλλάσουν οι δύο οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άνιμα στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι το καταφύγιο είναι ουσιαστικά ένα νοσοκομείο το οποίο παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα σκυλιά με απώτερο στόχο την επανένταξή τους ή την υιοθεσία.

Καταγγέλλει δε ότι σήμερα η εικόνα είναι απαράδεκτη με τα ζώα να βρίσκονται δύο δύο στα κλουβιά και συμπληρώνει πως ένας έλεγχος από το υγειονομικό πιθανό να έκρινε ακατάλληλο το Καταφύγιο βάση της νομοθεσίας.

«Όταν η ΑΝΙΜΑ διαχειριζόταν το ΚΑΖΙ φρόντισε μαζί με την 5μελή επιτροπή να οριστούν περιοχές επανένταξης και να ξεκινήσουν να απελευθερώνονται ζώα. Όλο αυτό “πάγωσε” στη συνέχεια με την έμμεση άρνηση υπαλλήλου του Δήμου ως προς τις επανεντάξεις.
Ο νόμος είναι κάθετος το αδέσποτο ζώο ή υιοθετείται ή επανεντάσσεται.
Ας ελπίσουμε ότι οι επανεντάξεις θα αρχίσουν να τρέχουν σύντομα….», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση δόθηκε με ανάρτηση της Προέδρου της Animal Action η οποία εκφράζει τη λύπη της γιατί οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν είναι ενωμένες…

Διευκρινίζει ότι δεν υιοθετούνται οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και σημειώνει ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός ο οποίος όμως προϋπήρχε.

«Ούτε δικός μας στόχος είναι η παραμονή των ζώων στο καταφύγιο, αλλά δεν είναι και στόχος μας η επανένταξη τους χωρίς να είμαστε απόλυτα σίγουροι, χωρίς μία πιθανότητα αποτυχίας στην απόφαση μας, ότι τα ζώα αυτά εκεί που θα επανενταχθούν θα φροντίζονται, δεν θα μένουν νηστικά, χωρίς νερό, χωρίς αγάπη, και θα αντιμετωπίζουν πιθανότητες φόλας και να κακοποιούνται από μη φιλόζωους, για να έχουμε σαν αποτέλεσμα να “αδειάσει” το ΚΑΖΙ.

Αντίθετα προτιμούμε τη διαδικασία υιοθεσίας όπου και στοχεύουμε και είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, έστω και αν χρειαστεί να παραμείνει το ζώο στο καταφύγιο, απο το να βγει απροστάτευτο στο δρόμο», αναφέρεται στην ανάρτηση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης: Εγκαίνια για το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης