Επαρκείς κρίνονται οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά, οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα όποια προβλήματα παρατηρούνται είναι διαχειρίσιμα διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομίας μετά από συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τον γ.γ. Εμπορίου και τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Στη συνάντηση έγινε μια από κοινού αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά προϊόντων τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινές διαπιστώσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Συνδέσμου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι ότι οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς, οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα όποια προβλήματα που παρατηρούνται είναι διαχειρίσιμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος συναλλαγών με τις τράπεζες και ειδικότερα τις συναλλαγές που σχετίζονται με τις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών.

«Η εξέταση των προτάσεων αυτών καθώς και η υλοποίησή τους κρίνεται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων και – κατ’ επέκταση – της αγοράς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης