Mια σημαντική κοινωνική δράση, το Κέντρο Αστέγων στην Αλικαρνασσό, που το υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με άλλους φορείς, εγκαινίασε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης παρουσία αρκετών πολιτών και ωφελουμένων.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ανοιχτό κέντρο υποδοχής αστέγων το παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, η Ζωοδόχος Πηγή, ο Σύλλογος Τριτέκνων, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, το ΚΕΣΑΝ και οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου, και άλλοι φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του κέντρου, που θα βοηθήσει όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, ακόμη και επιβίωσης, και επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή στήριζε και θα συνεχίζει να στηρίζει σημαντικές κοινωνικές δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο υποδοχής θα φιλοξενεί περίπου 50 αστέγους καθημερινά, θα λειτουργεί από τις 09.00 έως τις 21.00 360 ημέρες τον χρόνο και, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, αρμόδια για τις Κοινωνικές Δομές, Δέσποινα Συγγελάκη, τη λειτουργία του θα την πλαισιώνουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και κοινωνικός λειτουργός.

Οι άστεγοι θα υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις και θα τους δίνονται ιατρικές συμβουλές, ενώ θα μπορούν να παραμείνουν αν το επιθυμούν εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως επισήμανε και η πρόεδρος των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη, ώστε να κάνουν το μπάνιο τους και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Το κέντρο απασχολεί 33 άτομα επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό έως 29 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης