Συνεχίστηκε την Πέμπτη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η μεγάλη επιχείρηση του ελέγχου από τους άνδρες των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, του φορτηγού πλοίου «Haddad 1», το οποίο εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης να πλέει ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά από κλιμάκια των Λιμενικών αρχών και του τελωνείου Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, το φορτηγό πλοίο μετέφερε κοντέινερ με πλαστικά, ωστόσο στο εσωτερικό τους βρέθηκε βαρύ πολεμικό υλικό.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των 14 κοντέινερ καθώς και της καταμέτρησης του πολεμικού υλικού είναι χρονοβόρα. Την Τετάρτη ελέγχθηκαν δύο μόνο από τα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν 491.950 σφαίρες των 9 χιλιοστών και περίπου 5.000 όπλα – καραμπίνες αστυνομικού τύπου.

Οι πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που μετέφερε το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την ποσότητα σφαιρών και όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι αυτά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο στο βάθος των κοντέινερ, γεγονός που αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία και είχε προορισμό τη Λιβύη. 

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης