Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας μετά το προειδοποιητικό μήνυμα για επαπειλούμενη δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών που οδήγησε ήδη στην απόσυρσή τους από τα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Από την έρευνα που θα διενεργήσει η εισαγγελέας Χάιδω Ζούγρη θα διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος για δηλητηρίαση τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απειλητικό e-mail που προειδοποιούσε για επιμόλυνση των τροφίμων και το οποίο εστάλη στον Τύπο (σ.σ.: Ζούγκλα, Καθημερινή, Bloko, Newsbeast) ενώ παράλληλα, αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)» βρίσκεται επίσης στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης, από σούπερ μάρκετ της Αττικής αφαιρέθηκαν συσκευασμένα προϊόντα μεγάλων εταιρειών, τα οποία θα δηλητηριάζονταν με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα επανατοποθετούνταν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο. Σημειώνεται ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την απειλή αυτή, αρκετές εταιρίες προχώρησαν στην απόσυρση των προϊόντων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης