Εισαγγελική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την αφίσα που έχει τοιχοκολληθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τις τελευταίες ημέρες, με τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου και σύνθημα «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει διαπραχθεί και από ποιους το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης ήρθε την ώρα που επρόκειτο να διεξαχθεί, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η δίκη ενός εκ των τριών νεαρών που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή έξω από το Πάντειο, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο κ. Συρίγος δέχτηκε την επίθεση ομάδας νεαρών που τον ξυλοκόπησε, επειδή νωρίτερα ο καθηγητής είχε επικρίνει την αφισοκόλληση στους τοίχους του ιδρύματος.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου για τις 19 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, μετά από αίτημα του καθηγητή ο οποίος επικαλούμενος την αφίσα που τον στοχοποιεί, μίλησε για ενεργή απειλή εναντίον του, ορίστηκε η συντομότερη δυνατή δικάσιμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Α. Συρίγος: Η επικήρυξή μου δείχνει τα επικίνδυνα μονοπάτια που μπορούμε να ακολουθήσουμε ως κοινωνία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης