Συνεχίζεται η δίωξη των πέντε πλέον δημοτικών συμβούλων και μελών της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης – παρά τη νομοθετική ρύθμιση που έχει προηγηθεί και πρακτικά την ακυρώνει.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το alterthess.gr την ερχόμενη Πέμπτη καλούνται να καταθέσουν, μετά την αναβολή στις 21 Απριλίου, στην Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Οργάνων ΟΤΑ, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την απόφαση τους να μην ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε συμβασιούχους του Δήμου, για επαναπρόσληψη τους, καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στις 5 Μαΐου ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία προβλέπεται η παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ, σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων. Φαίνεται πως η Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρ. Μακεδονίας η οποία εισηγείται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί για την νομοθετική ρύθμιση που ουσιαστικά ακυρώνει τη δίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πιθανό λοιπόν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να παραστούν το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο της κ. Παπαγρηγοράκη, άνευ ουσίας, καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο απλά να ενημερωθούν ότι η δίωξη… ακυρώνεται.

Υπενθυμίζεται πως σε απολογία καλείται ο τέως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και τέως αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Ανέστης Τελίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» Στεφανία Τανιμανίδου και Μαίρη Ακριτίδου.

Σύμφωνα με το altherthess.gr για απολογία δεν έχει κληθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, καθώς έχει εκπέσει της κατηγορίας. Παρόλα αυτά ο κ. Μηταφίδης θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης