Από τις 10.00 το πρωί αποχωρούν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη, λόγω της πολυήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι έκτακτες πτήσεις ξεκίνησαν στις 10.00 και ο συντονισμός της μεταφοράς γίνεται από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η μεταφορά των παιδιών πραγματοποιείται δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η Aegean ενημερώνει ότι, έπειτα από συνεννόηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η εταιρεία θα διαθέσει σήμερα μετά τις 12.00 πέντε δωρεάν πτήσεις με αεροσκάφη Α321, χωρητικότητας 200 θέσεων, για να φροντίσει την επιστροφή των μαθητών από Χανιά και Ηράκλειο.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία της Aegean, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα απαλλάξει την εταιρεία από τους φόρους αεροδρομίου από την Κρήτη, ενώ με τη σειρά του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει τον συντονισμό και την επικοινωνία με τους συνοδούς καθηγητές.

«Yπήρξε μεγάλη αναστάτωση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με την κα Χριστίνα Μαλάνου, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό των μαθητών, λέγοντας ότι ο Σύλλογος δέχθηκε με θέρμη τις πρωτοβουλίες που υπήρξαν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κατήγγειλε ακόμη ότι το κράτος ήταν «παντελώς απόν» από την όλη διαδικασία.

«Το πρόβλημα ήταν οξύ… Υπήρξε μια μεγάλη αναστάτωση για το πώς θα εξασφαλίσουμε τη δομημένη επιστροφή των παιδιών… Την εκδρομή την είχε αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να έρθουν σωρηδόν ή άτακτα, έπρεπε να επιστρέψουν σε ομάδες… Ευτυχώς βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια. Τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ, 80 στον αριθμό, συν πέντε συνοδοί καθηγητές- γιατί χρειάστηκε να μεταβεί στην Κρήτη και ο λυκειάρχης- έρχονται σε τέσσερις πτήσεις σήμερα… Τα έξοδα καλύφθηκαν πλήρως από τον δήμο και τον Ολυμπιακό. Οι συνθήκες δεν ήταν κακές, δεν ήταν όμως και καλές… Τα παιδιά μείνανε στο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή που δεν κάλυπτε τις ανάγκες τους και με τα capital controls δεν μπορούσαν να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τις ανάγκες τους. Το κράτος θα έπρεπε να μεριμνήσει για την επιστράτευση πλοίου προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές, γιατί δεν ήταν μόνο τα δικά μας παιδιά, ήταν συνολικά 2.500 μαθητές… Θεωρώ ότι το κράτος ήταν παντελώς απόν από αυτήν τη διαδικασία… Το γεγονός αυτό έχει πάει τα ίδια τα παιδιά πίσω… Εμάς πρώτο μέλημά μας ήταν η ασφάλεια των παιδιών. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές… Λίγο η αφαγία θα μου επιτραπεί να πω, όλο αυτό μας κλόνισε, γιατί ένας οργανισμός που είναι εξασθενημένος μπορεί εύκολα να νοσήσει κιόλας» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας στο zougla.gr.

Δείτε πλάνα από το ekriti.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης