Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στο νησί της Κεφαλλονιάς από την ημέρα που σημειώθηκε η ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την Κυριακή 26 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 332 σεισμικές δονήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι σεισμογράφοι του Αστεροσκοπείου έχουν καταγράψει 23 σεισμούς πάνω από 4R.

Παρακολουθήστε live τους σεισμογράφους που εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλλονιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ χθες ολοκληρώθηκε από τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η εγκατάσταση δικτύου ψηφιακών φορητών σεισμογράφων στην Κεφαλλονιά.

Το δίκτυο αυτό στέλνει σε πραγματικό χρόνο τα σεισμολογικά δεδομένα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οι αναγνώστες του zougla.gr μπορούν να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα από τις καταγραφές των πέντε σταθμών του σεισμολογικού δικτύου, κάνοντας κλικ στα ακόλουθα links κάθε σταθμού:

Μέσω της ιστοσελίδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των ισχυρών σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο των 4 Ρίχτερ.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της σεισμικότητας στην Ελλάδα και όλους τους σεισμούς που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης