Οι εορταστικές εκδηλώσεις της φετινής Αποκριάς ολοκληρώθηκαν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου και στο Άλσος Βεΐκου, όπου μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και φυσικά πολύ γλέντι.

Το πρωί μοιράστηκαν 2.000 μερίδες σαρακοστιανών, οι οποίες εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων, φέτος η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε άλλη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Μικροί και μεγάλοι στον Λόφο του Φιλοπάππου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Λόφο του Φιλοπάππου βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ημέρα αλληλεγγύης και ανέφερε: «Τα φετινά Κούλουμα είναι γιορτή αλληλεγγύης. Αυτό που θέλω να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η σκέψη μας είναι στους Κύπριους, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Μαζί θα σταθούμε όρθιοι και θα αρχίσουμε να περπατάμε. Με τον τρόπο που ήδη κάνει η Αθήνα. Χρόνια πολλά σε όλους».

Η Φιλαρμονική υποδέχθηκε τους Αθηναίους στον Λόφο του Φιλοπάππου. Γιορτή για τα Κούλουμα διοργανώθηκε και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.


(Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων)

(Κούλουμα στο Άλσος Βεΐκου)

Καλή Σαρακοστή!

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Βακόνδιος
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης