«Θυσία» για τις ανάγκες εκτέλεσης ενός οδικού έργου γίνονται δέντρα μεγάλης ηλικίας στα Μισίρια. Οι πανύψηλοι ευκάλυπτοι που κοσμούν (ή για την ακρίβεια κοσμούσαν) τη λεωφόρο Μάχης Κρήτης και αποτελούσαν για ογδόντα χρόνια μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, αποτελούν παρελθόν, εξαιτίας των έργων διάνοιξης δρόμου που εκτελεί η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου κόμβου Αμαρίου.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η ταβέρνα «Ζήσης» θα κατασκευαστεί λωρίδα επιτάχυνσης για τα οχήματα που θα οδηγούνται στη συγκεκριμένη έξοδο από την εθνική οδό και προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος, κρίθηκε σκόπιμη η «εξαφάνιση» πέντε εκ των ευκαλύπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οικολογικό έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν στα «Ρ.Ν.», δεν σταματά εκεί, καθώς σχεδιάζεται η κοπή και άλλων ευκαλύπτων. Ήδη έχει γίνει η σχετική διαγράμμιση και απ’ ότι φαίνεται εμπόδιο αποτελούν δυο ακόμα πανύψηλα και παλιά δέντρα, τα οποία είναι πιθανό να αποτελέσουν παρελθόν τις επόμενες μέρες.

Άνθρωποι που ζουν και έχουν μεγαλώσει στα Μισίρια και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στην περιοχή, ζητούν να μπει τέλος στην καταστροφή και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπούν κι άλλα δέντρα, προκειμένου αφενός να εξυπηρετηθεί το έργο κατασκευής της λωρίδας επιτάχυνσης και αφετέρου το έργο ανάπλασης που εκτελεί ο Δήμος Ρεθύμνου και προβλέπει την κατασκευή πεζοδρομίων.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης