Συνεχίζεται η κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον δήμο, που διαμαρτύρεται για τις προωθούμενες απολύσεις.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ κατόπιν θα πραγματοποιήσουν πορεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία θα κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, ενώ στάση θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου οι δημοτικοί υπάλληλοι να έχουν συζήτηση με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και – ει δυνατόν – με τον περιφερειάρχη.

Παράλληλα, κατάληψη ξεκίνησαν από χθες οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου στα γραφεία της Διεύθυνσης Διοίκησης – Τμήματος Προσωπικού της Περιφέρειας (κεντρικό κτήριο, πλ. Ελευθερίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνεχίζουν την κατάληψη του κτηρίου της Διεύθυνσης Διοίκησης, ενώ τα ξημερώματα προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και έπειτα από την προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

«Παραμείναμε, από χθες το πρωί και για όλο το 24ωρο, στον χώρο της κατάληψης και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε εδώ επ’ αόριστον και μέχρι τη δικαίωση των αγώνων μας που αφορούν την απόσυρση των μέτρων που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα σήμερα ένα μικρό και αύριο ένα μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.

Δεν μαχόμαστε ενάντια στην αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα αλλά αντιθέτως αντιστεκόμαστε στην παράλογη πολιτική που πετάει άκριτα μια κατηγορία υπαλλήλων στο καλάθι των αχρήστων.

Προκαλούμε την κυβέρνηση να αποδείξει την αναποτελεσματικότητα στον δημόσιο τομέα για τον καθένα από τους υποψηφίους προς διαθεσιμότητα» – αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στα Χανιά

Σε κατάληψη προχωρούν και σήμερα, από τις 10.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καλώντας τους συμπολίτες τους να δείξουν αλληλεγγύη και να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης