Οι δαπάνες του Κέντρου Πολιτισμού για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης απασχόλησαν το μεσημέρι της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως.

Τα μέλη του σώματος κλήθηκαν να αποφανθούν σχετικά με μια σειρά από αναθεωρήσεις στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου του Δήμου ορισμένες εκ των οποίων αφορούσαν τις Θρακικές Λαογραφικές Εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν 30 μεταβολές και μόλις 5 περίπου αφορούν τις Θ.Λ.Ε. Θα πρέπει να αναγράφονται στις εισηγήσεις οι λόγοι για τους οποίους ένα θέμα χαρακτηρίζεται ως επείγον» σχολίασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος ζήτησε διευκρινήσεις γύρω από ορισμένες δαπάνες του Κέντρου Πολιτισμού. Όπως επισήμανε καταβάλετε το ποσό των 12.669 ευρώ για την κατασκευή δύο αρμάτων, με τον ίδιο να διερωτάται εάν το ένα εξ’ αυτών είναι μεταχειρισμένο.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως πρόκειται για κατασκευή που είχε εντοπιστεί πριν από λίγο καιρό σε γνωστό εμπορικό κατάστημα. Απαντώντας ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης ανέφερε πως το άρμα δεν είναι μεταχειρισμένο, μοιάζει λίγο την εν λόγω κατασκευή αλλά δεν είναι μεταχειρισμένο, όπως τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα εξήγησε πως η σύμβαση για την κατασκευή υπεγράφη μέσα στο 2014.

7.000 για το υπαίθριο αμφιθέατρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε γνωστό πως το Κέντρο Πολιτισμού θα προχωρήσει και σε εργασίες συντήρησης στο υπαίθριο αμφιθέατρο για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί την άνοιξη. Σε πρώτο στάδιο έχει προϋπολογισθεί το ποσό των 7.000 ευρώ για την κατασκευή περίφραξης, με τον κ. Ανταμπούφη ωστόσο να επισημαίνει πως και το περσινό καλοκαίρι δαπανήθηκαν χρήματα για τη συντήρηση του χώρου. Τέλος μέσα στο 2015, αναμένεται και η τοποθέτηση ηχητικής εγκατάστασης μέσα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης