Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις επιχειρηματιών ή πρώην επιχειρηματιών στην πόλη της Ξάνθης για οφειλές σε Φ.Π.Α. και ασφαλιστικές εισφορές.

Τα χρέη ξεκινούν από μερικές χιλιάδες ευρώ και αγγίζουν ακόμη και το εκατομμύριο, κατά μεμονωμένες περιπτώσεις (κυρίως εργολάβοι), με το σύνολο των οφειλών να προέρχεται από δραστηριότητες που έλαβαν χώρα την τελευταία τριετία. Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και στο παρελθόν από τους εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, η τοπική αγορά στενάζει, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιχειρήσεων που καταφέρνουν να παραμείνουν εν λειτουργία να παρουσιάζει χρέη χιλιάδων ευρώ τόσο σε Φ.Π.Α. όσο και σε ασφαλιστικές εισφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ένας 74χρονος πρόεδρος επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ. Πρόκειται για χρέη μόνο του 2011, τα οποία ανέρχονται σε 277.000 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης.

«Είμαι στα πρόθυρα να με συλλάβουν και εμένα» αναφέρει ο Β.Ε., ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ξάνθη, εξηγώντας πως «χρωστάω πάνω από 10.000 ευρώ στην εφορία από Φ.Π.Α., που, ενώ δεν έχω ακόμη εισπράξει, πρέπει να καταβάλω».

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Μ.Μ., επιχειρηματίας της περιοχής, που σημειώνει πως «έχω κάνει ρύθμιση στο ΙΚΑ για τις οφειλές μου που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και προς το παρόν δίνω 150 ευρώ κάθε μήνα. Δεν είμαι σίγουρη, όμως, ότι και αυτό το ποσό θα μπορώ να το καταβάλω στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 61χρονος στο Διδυμότειχο, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος, συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες για χρέη 373.000 ευρώ προς το Δημόσιο, ενώ την ίδια περίοδο ένας 48χρονος στην Κομοτηνή συνελήφθη για οφειλές ύψους 146.000 ευρώ.

Πηγή: thrakitoday.com
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης