Μέσω off shore κυπριακής εταιρείας ξέπλενε μαύρο χρήμα που κέρδιζε από τα δύο στριπτιζάδικα, τα οποία διατηρεί στην Αθήνα, ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Γιαννακόπουλος, εμφανίζοντας στη συνέχεια μέρος αυτών ως κέρδη από την αλυσίδα φούρνων με την επωνυμία «Χωριάτικο», της οποίας επίσης είναι ιδιοκτήτης.

Όπως υπολογίζεται, τα ημερήσια κέρδη του επιχειρηματία από τα δύο στριπτιζάδικα ανέρχονταν στα 10.000 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος» διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και συμμετείχαν 60 άνδρες.

Μετά από σχετικές πληροφορίες, αστυνομικοί, επτά εισαγγελείς και δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) έκαναν έφοδο τα ξημερώματα σε δύο στριπτιζάδικα, το Αλκατράζ στη λεωφόρο Συγγρού και το Σταρ στη Μεταμόρφωση και συνέλαβαν συνολικά 31 άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο αδερφός και συνιδιοκτήτης του επιχειρηματία, υπάλληλοι των καταστημάτων και αλλοδαπές χορεύτριες και χορευτές, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, έκαναν έφοδο σε γραφείο, που διατηρεί ο ιδιοκτήτης των στριπτιζάδικων και της αλυσίδας φούρνων στην οδό Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας και εντόπισαν τα παράνομα βιβλία, όπου καταγράφονταν τα πραγματικά έσοδα από τις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομική έρευνα ολοκληρώθηκε με έφοδο σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία, όπου ο επιχειρηματίας έκρυβε τις κοπέλες που δούλευαν στα στριπτιζάδικα και οι οποίες δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 50.000 ευρώ που προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και σημειώσεων, τα οποία καταδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους η οργάνωση ξέπλενε το μαύρο χρήμα.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Μέλη της ομάδας ήταν άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα, το Καζακστάν, τη Μολδαβία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Η επαφή με τις κοπέλες γινόταν μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας το οποίο βρίσκεται στην σιβηρική Ρωσία και μέσω του οποίου ζητούσαν χορεύτριες. Με πλαστά έγγραφα έφερναν τις ενδιαφερόμενες στην Ελλάδα και αφού τους χορηγούσαν πλαστά διαβατήρια ή ζητούσαν πολιτικό άσυλο, τις ανάγκαζαν  με τη βία είτε να κάνουν στριπτίζ, είτε να πηγαίνουν σε ερωτικά ραντεβού.

Οι κατηγορίες

Ο επιχειρηματίας και «εγκέφαλος» της οργάνωσης αναζητείται.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων εναντίον 19 ατόμων.

-ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

-σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

– σωματεμπορία και

– αρπαγή

Τα ονόματα των κατηγορουμένων

Η εισαγγελέας Ελ. Ράικου έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων, κάτι που έκρινε απαραίτητο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ευάλωτων και ανίσχυρων κοινωνικών ομάδων.

Μεταξύ τους, είναι ο πρώην αστυνομικός Κωνσταντίνος Κύρου, ο οποίος είχε παλαιότερα αποταχθεί από το Σώμα, λόγω μίας υπόθεσης κατάχρησης ύψους 70 εκ δρχ. από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών, χρήματα που είχαν καταθέσει μετανάστες για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας.

Εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, όπως και ο πρώην αστυνομικός.

Συνελήφθησαν: Γιαννακόπουλος Αντώνιος του Χαραλάμπους, αδελφός του προηγούμενου, Γαρίδας Χ. Νεκτάριος, Τριανταφύλλου Δ. Σπυρίδων, Κοσμίδης Γ. Δημήτριος, Τριαντάφυλλος Α. Κωνσταντίνος, Marta Zincuta από τη Ρουμανία, Esanu Tatiana από τη Μολδαβία, Pavel Alexandru από τη Ρουμανία,  Fliostor Sergiu από τη Μολδαβία, Cretu Mihai από τη Ρουμανία.

Διαφεύγουν της σύλληψης οι: Γιαννακόπουλος Χ. Άγγελος, Σπυρόπουλος Κ. Βασίλειος, Γραμματικόπουλος Π. Νικόλαος, Τσατσούλης Χ. Γεώργιος, Fliostor Igor από τη Μολδαβία, Taraseviciute Asta από τη Λιθουανία, Ναγκμπίνα Μαρίνα από τη Ρωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης