Η Μητρόπολη Λάρισας φέρεται να ζήτησε από τον δήμο Λάρισας την παραχώρηση άδειας για να μετατρέψει μέρος της πλατείας του Αγίου Νικολάου σε οικόπεδο και μετά να χτίσει εκεί τετραώροφο κτήριο με λεφτά του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Η ανάρτηση στη «Διαύγεια» της απόφασης του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κυρίου Νίκου Παναγιωτόπουλου, βάσει της οποίας εγκρίνεται από άποψη σκοπιμότητας η εκτέλεση έργου από την πλευρά της μητρόπολης στην πλατεία Αγίου Νικολάου, που αφορά ανέγερση τετραόροφου κτιρίου για να στεγάσει φιλανθρωπικές δράσεις της μητρόπολης, γεννά πολλά ερωτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτά τα ερωτήματα αφορούν το δήμο Λάρισας και το αν έδωσε το δικαίωμα στην εκκλησία να χρησιμοποιήσει τμήμα της πλατείας για να ανεγείρει το συγκεκριμένο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μητρόπολη Λάρισας ζήτησε από το Δήμο Λάρισας να μετατρέψει τμήμα της πλατείας του Αγ. Νικολάου σε οικόπεδο, να της το παραχωρήσει και σε συνέχεια με τα χρήματα του ΕΣΠΑ να ανεγερθεί επί της πλατείας το κτίριο.

Πάντως ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας εγκρίνει από άποψη σκοπιμότητας την εκτέλεση της πράξης για το έργο «Κέντρο Πρόνοιας και Διακονίας Απόρων στη Λάρισα», στα πλαίσια της υπ’ αρ. πρ. 2227/31-05-2011 Πρόσκληση για Υποβολή Προτάσεων στο Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα– Ήπειρος 2007 – 2013», κωδικός Πρόσκλησης 040 της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Άξονας Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός στην απόφασή του στόχος του έργου είναι η ανέγερση νέου κτιρίου 4 ορόφων, επιφάνειας 504,00 m2 (υπόγειο, ισόγειο και 2 όροφοι) που θα κατασκευαστεί στο κέντρο της Λάρισας, στην οδό Αγίου Νικολάου, δίπλα από την εκκλησία και θα αποτελεί ανοιχτή δομή στήριξης των απόρων της πόλης και του Νομού ευρύτερα.

Μάλιστα διευκρινίζεται ότι μετά την αποπεράτωση του έργου, τυχόν δαπάνες που θα ανακύψουν και θα αφορούν στην λειτουργία της ανωτέρω δομής (εξοπλισμός κτιρίου, μισθοδοσία, δαπάνες λειτουργίας, επισκευές κτιρίου) θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Φορέα λειτουργίας – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Οι περίοικοι έχουν ξεσηκωθεί αλλά από τη δημοτική αρχή προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό καλά θα κάνουν δήμος και μητρόπολη να μας εξηγήσουν πρώτα για το αν αληθεύουν περί της ανέγερσης του κτιρίου και κυρίως για το αν υπάρχει συμφωνία για τη μετατροπή της πλατείας σε οικόπεδο.

ΠΗΓΗ: Press-a.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης