Τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταγράφονται σε λύκειο της Θεσσαλονίκης. Τα κενά είναι μεγάλα, ακόμα και σε βασικά μαθήματα για τα παιδιά του σχολείου που θα δώσουν εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο Λύκειο της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές να παρακολουθούν ακόμα και μία μόλις ώρα μάθημα την ημέρα και να φτάνουν – το περισσότερο – τις τέσσερις ώρες διδασκαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος είναι η τεράστια έλλειψη καθηγητών, που έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά της γ΄ λυκείου να μη διδάσκονται μαθήματα στα οποία θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. «Δεν υπάρχουν καθηγητές για Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, αλλά και για άλλα ίσως δευτερεύοντα μαθήματα, ενώ Μαθηματικά φέτος έκαναν μόνο για έναν μήνα οι μαθητές, καθώς ο καθηγητής έφυγε με άδεια πατρότητας και ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί» δηλώνει στο seleo.gr η Θωμαή Ραφτοπούλου, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Το 2ο ΓΕΛ Άγιου Αθανασίου, όπως είναι περασμένο στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένα μικρό σχολείο, με 85 μαθητές. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, αλλά συνήθως λύνονταν γρήγορα τα θέματα που είχαν. «Φέτος ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είναι μέσα Οκτωβρίου και τα παιδιά της γ΄ λυκείου την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μια ώρα μάθημα και αυτό ήταν γυμναστική και πολλά παιδιά δεν πήγαν σχολείο» αναφέρει η κυρία Ραφτοπούλου.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, για να αντεπεξέλθουν στις Πανελλαδικές, πηγαίνουν φροντιστήριο αναγκαστικά από τη β΄ λυκείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης