Στην κατάμεστη πλατεία Όθωνος στο Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτα ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας έδωσε το σήμα για την εκκίνηση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα.

Η διάθεση είναι εορταστική και η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή από τους εκατοντάδες καρναβαλιστές. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία με τους Jukebox και, ταυτόχρονα, 9 Σχολές Χορού της Καλαμάτας θα παρουσιάζουν χορογραφίες. Από τις 18.00 το απόγευμα την εκδήλωση καλύπτουν μουσικά οι DJs Λούης Αλεξέας και Νεκτάριος Κορμάς, που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ενώ την παρουσίαση κάνει η Γιώτα Νέζη, ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης εθελόντρια.Στις 20.00 εμφανίσθηκε το κεντρικό πρόσωπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ (θα την υποδυθεί η Σταυριάννα Γυφτέα) με την ακολουθία της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος κάλεσε καρναβαλιστές από όλη τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή να μετάσχουν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος και η πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού, Αναστασία Μπελογιάννη, ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τα μέλη της Επιτροπής Καρναβαλιού, για τον κόπο που κατέβαλαν ώστε να προετοιμασθεί με άρτιο τρόπο το καρναβάλι. Επίσης, απηύθυναν ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, για τη συμβολή τους.

Στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα μετάσχουν 42 πληρώματα, τα οποία σύμφωνα με το tharrosnews.gr θα διαγωνιστούν σε πρωτότυπα παιχνίδια, διεκδικώντας όμορφα βραβεία. Ήδη έγινε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης