Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο μετανάστης μικροπωλητής στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Πλήθος κόσμου, Έλληνες και μετανάστες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό και άλλων αντιρατσιστικών οργανώσεων, καθώς και κοινοτήτων μεταναστών και διαδήλωσαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τραγικό θάνατο του Σενεγαλέζου Μπαμπακάρ Ντιάε.

Οι διαδηλωτές και οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι ο 37χρονος μετανάστης μικροπωλητής, πατέρας δύο παιδιών, κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία και, φθάνοντας σε αδιέξοδο, πήδηξε το φράχτη και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την μια εκδοχή, σκοτώθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι όταν πήδηξε το φράχτη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 37χρονος παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω στις γραμμές του τρένου, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες Αφρικανοί μικροπωλητές. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία της σενεγαλέζικης κοινότητας στην Αθήνα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Αθηναίων θα διεξάγει άμεση και εξονυχιστική έρευνα. Ο κ. Καμίνης μετέφερε στον αδελφό του νεκρού την οδύνη και τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης Ένταση στο Θησείο μετά την πτώση αλλοδαπού στις γραμμές του Ηλεκτρικού, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013, 02:15

Ο μετανάστης Μπαμπακάρ Ντιάε νεκρός στις ράγες του ΗΣΑΠ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 16:56

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης