Αφιερωμένη στον Ανδρέα Μπάρκουλη ήταν η χθεσινή βραδιά στο θέατρο “Μικρό Παλλάς”. Η Ελληνική Θεαμάτων και οι συντελεστές της παράστασης «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, τίμησαν τον αγαπημένο πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κινηματογράφου, τον γοητευτικό «βιολιστή» της αθάνατης ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας του 1970, διαθέτοντας τα έσοδα από τις εισπράξεις υπέρ του, καθώς τα τελευταία χρόνια εκτός από τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και οικονομικές δυσκολίες.

«Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον και τη στήριξη των συναδέλφων μου», ανέφερε φανερά συγκινημένος ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρία και τον 11χρονο γιο του Νικόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος βρέθηκε χθες βράδυ στο πλευρό του. Ανάμεσά τους, η ‘Αννα Φόνσου, ο Δημήτρης Κολλάτος, η Βάνα Μπάρμπα και η Βενετία Μακρυνώρη που έχει επιμεληθεί και τη βιογραφία του δημοφιλούς ηθοποιού, η οποία -όπως είπε η ίδια- θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Στο τέλος της βραδιάς η πρωταγωνίστρια της παράστασης Βίκυ Σταυροπούλου του προσέφερε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο , ενώ θίασος και κοινό τον χειροκροτούσαν όρθιοι.

Ο Μπάρκουλης ήταν ο συμπρωταγωνιστής στην ομότιτλη κινηματογραφική ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου, το 1970. Γραμμένο 13 χρόνια νωρίτερα από το δίδυμο Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου, το θεατρικό ανέβηκε για πρώτη φορά από τον θίασο της Μαίρης Αρώνη στο θέατρο Ακροπόλ (1960). Τότε ήταν που γεννήθηκε η «Τζένη Πετρομιχάλη», η γυναίκα που θέλησε να κάνει την προσωπική της επανάσταση. Χήρα στα σαράντα της χρόνια, νιώθει να εγκλωβίζεται σε μια περιορισμένη ζωή, έτσι όπως της την επιβάλλει η συντηρητική, για την εποχή, οικογένειά της.

Διατηρώντας το ύφος και το χρώμα εκείνης της εποχής, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, σκηνοθετεί μία διασκευή που συνδυάζει το θεατρικό έργο με το μετέπειτα κινηματογραφικό του σενάριο και παρουσιάζει ξανά τον έρωτα – σκάνδαλο για τα τότε ήθη και την κοινωνική τάξη της ηρωίδας, με τη Βίκυ Σταυροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της εκρηκτικής σαραντάρας, που στιγματίστηκε από την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παράσταση του Μικρού Παλλάς η Βίκυ Σταυροπούλου ηγείται του θιάσου όπου παίζουν οι Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλελεμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Κωνσταντίνος Κακούρης και Στράτος Χρήστου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης