Τη διαβεβαίωση ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί το 2020 έδωσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό ΑΕ”, Γιάννης Μυλόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης με φορείς της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι η εποχή του διχασμού και του τεχνητού διλήμματος “ή αρχαία ή μετρό” έχει παρέλθει οριστικά (σ.σ. διαφορετικές απόψεις επικράτησαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης και ανάδειξης των σημαντικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο εργοτάξιο του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό, με αποτέλεσμα να προκύψουν καθυστερήσεις και εξαιτίας των διχογνωμιών).

“Το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει πια μπει σε τροχιά υλοποίησης με συγκεκριμένο ορίζοντα ολοκλήρωσης. Από τον Μάρτιο του 2016 κι έπειτα, οπότε και επανεκκίνησαν οι εργασίες σε όλα τα μέτωπα, τα έργα του Μετρό προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των δίδυμων σηράγγων μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο και η πρόοδος των κατασκευαστικών έργων σε όλους στους σταθμούς αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των εντατικών εργασιών και της σημαντικής προόδου που συντελείται στο έργο. Έχουμε αφήσει πια πίσω μας το κακό παρελθόν” σημείωσε ο κ.Μυλόπουλος και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρις Μπίλλιας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Βαλεργάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Μανόλης Βλαχογιάννης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης