Δυο γονείς από το Μπανγκλαντές υποστηρίζουν ότι διέκριναν τον γιο τους, τον οποίο θρηνούσαν εδώ και καιρό για νεκρό, στη φωτογραφία που δημοσίευσε μια εφημερίδα και εικονίζει έναν καταυλισμό για πρόσφυγες στην Ινδονησία.

«Είμαι 100% σίγουρη ότι είναι αυτός», είπε η Σελίνα Άχταρ, η μητέρα του Μοχάμαντ Σαμπίρ Χάσαν, κρατώντας ένα φύλλο της «Kalerkantha», της εφημερίδας που δημοσίευσε τη φωτογραφία την οποία τράβηξε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σελίνα και ο σύζυγός της, Μοχάμαντ Χασάνουρ Ράχμαν, ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους βοηθήσει να φέρουν πίσω το παιδί τους από την Ινδονησία.

Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μουσουλμάνοι Ροχίνγκια από το Μιανμάρ αλλά και φτωχοί Μπανγκλαντεσιανοί, επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να φτάσουν στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Ορισμένοι πληρώνουν τεράστια ποσά για να επιβιβαστούν σε ψαροκάικα ενώ άλλοι πέφτουν θύματα δουλέμπορων, όπως καταγγέλουν οι οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του Χάσαν ανέφερε ότι ο 23χρονος γιος του χάθηκε πριν από έναν χρόνο, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Κοξ Μπαζάρ. Εξήγησε ότι είχε πάει εκεί με φίλους του για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.
 
Όταν αργότερα τον αναζήτησαν οι δικοί του, έμαθαν από περίοικους ότι ο Χάσαν ήταν μεταξύ πολλών άλλων ανθρώπων που κάποιοι τους ανάγκασαν δια της βίας να επιβιβαστούν σε πλοιάρια και τους πήραν μακριά.

Σε πολλά χωριά, στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, οι αστυνομικές Αρχές της Μαλαισίας έχουν εντοπίσει ομαδικούς τάφους και στρατόπεδα κράτησης που έχουν στήσει οι δουλέμποροι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μπανγκλαντές, Μοχάμαντ Σαχρίαρ Άλαμ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα φέρει πίσω στη χώρα όλους τους πολίτες της που διαμένουν σε καταυλισμούς στη νοτιοανατολική Ασία και διαβεβαίωσε την οικογένεια του Χάσαν ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης