Ένα μεγάλο έργο ψηφιακής σύγκλισης που φέρει τη σφραγίδα του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 ξεκινά τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η διασύνδεση του νοσοκομείου με το δίκτυο ΕΔΕΤ και η παροχή προηγμένων διαδικτυακών και υπολογιστικών υπηρεσιών στη νοσηλευτική μονάδα, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για το επιστημονικό – διοικητικό – τεχνικό προσωπικό όσο και για τους ασθενείς και συνοδούς αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προτεινόμενη πράξη αποτελείται από πέντε υποέργα, εκ των οποίων η υλοποίηση του ενός ξεκινά την προσεχή Δευτέρα και αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέων σημείων πρόσβασης (WiFi) στις υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν στα επόμενα στάδια του έργου.

Έτσι, σε 10 ημέρες το νοσοκομείο της Καλαμάτας, σε όλη την κτηριακή υποδομή του, θα παρέχει πρόσβαση ασύρματου δικτύου (WiFi) σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Σημειώνεται ότι το ΕΔΕΤ ΑΕ είναι ο δικαιούχος φορέας και το αντικείμενο του έργου υλοποιείται στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα υποέργα της προτεινόμενης πράξης προβλέπονται:

α) η διασύνδεση του νοσοκομείου στο δίκτυο οπτικών ινών της ΕΔΕΤ ΑΕ
β) η δημιουργία καταλόγου χρηστών για το προσωπικό του νοσοκομείου και η ενσωμάτωσή του στην Ομοσπονδία Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης ΕΔΕΤ
γ) η ανάπτυξη εφαρμογών και προηγμένων υπηρεσιών απομακρυσμένης πρόσβασης σε δεδομένα ιατρικών απεικονιστικών συσκευών
δ) η δημιουργία κέντρου δεδομένων (θα φιλοξενείται σε χώρο ενός δημόσιου νοσοκομείου της χώρας) για την υποστήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης