Για ακόμη μία φορά η ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που έφυγαν με ελικόπτερο από τη χώρα τους λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.

Το Συμβούλιο Εφετών, όπως αναμενόταν, στα βήματα της προηγούμενης απόφασης του δικαστικού συμβουλίου, δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, με την οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η εισαγγελέας «για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης