Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, προχώρησαν από το πρωί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την παραπομπή 12 φοιτητών του Φυσικού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κατηγορούμενοι για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου πριν από ένα χρόνο.

Η δίωξη των 12 φοιτητών έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εκτός του Πανεπιστημίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του κάνει λόγο για πολιτική δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη μνημονιακή εποχή της φτώχειας και της έξαρσης της καταστολής, η δίωξη 12 φοιτητών στην Κρήτη, είναι δίωξη πολιτική, δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Είναι απόπειρα εκφοβισμού, όσων δεν ενστερνίζονται την κατεδάφιση του πανεπιστημίου, όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία».

Στον χώρο της κινητοποίησης βρεθήκαν για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Εξάλλου, οι φοιτητές που διαμαρτύρονται εν όψει τη συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αναφέρουν ότι «στο πρόσωπό των 12, περνούν από πειθαρχικό όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν στις περσινές ή σε άλλες κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης