Καθώς το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να αδιαφορεί για την επίλυση του προβλήματος με την αιθαλομίχλη, εμμένοντας στην απόφασή του να μην προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στον… άνεμο, προκειμένου να αναπνεύσουν λίγο καθαρό αέρα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται όταν ο υδράργυρος πέφτει αισθητά είναι αποπνικτική, ωστόσο φαίνεται πως ο νοτιάς που φύσηξε στην πόλη «καθάρισε» την ατμόσφαιρα, έστω και για λίγο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 07.00 το πρωί, οι (ωριαίες) τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 38 μg/ανά κυβικό μέτρο στον σταθμό του Λαγκαδά, 40 μg στον σταθμό της Εγνατίας, 23 μg στον σταθμό του Δημαρχείου, 26 μg στον σταθμό της Μαρτίου, 14 μg στον σταθμό της Τούμπας και 15 μg στον σταθμό του Επταπυργίου.

Η υψηλότερη ωριαία τιμή που κατεγράφη ήταν στις 02.00 τα ξημερώματα, όταν τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 άγγιξαν τα 89 μg/ανά κυβικό μέτρο.

Εν τω μεταξύ, η Αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην έκδοση σειράς συστάσεων προς τους πολίτες, μετά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που παρουσιάστηκαν στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης