Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομικοί κύκλοι εξηγούν στο zougla.gr ότι, όταν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ιδιαίτερα ο αρχηγός και διευθύνων αυτής αλλά και τα μέλη της αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης 10-20 ετών.

«Όταν πρόκειται για κακούργημα, η βουλευτική ασυλία παρακάμπτεται. Η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι κακούργημα. Βέβαια, το τι στοιχεία έχει ο εισαγγελέας και πώς θα ασκηθούν οι διώξεις δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πάντως, ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς εμφανίζεται ως υπαρχηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες έχουν στη διάθεσή τους ένα πενθήμερο για να απολογηθούν και η προφυλάκιση θα γίνει -αν αποφασιστεί- με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησε ότι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα εγκλήματα, καθώς προσβάλει απεριόριστο αριθμό εννόμων αγαθών.

«Η συγκρότησή της έχει διάρκεια. Οι ποινές έχουν αυξηθεί και είναι ένα αδίκημα διαρκές, που προσβάλλει την έννομη τάξη και τους θεσμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης