Δεν θα περίμενε φυσικά κάποιος, ένας τραμπούκος δουλέμπορος, με «καριέρα» που εμπίπτει στον μισό ποινικό κώδικα, να βλέπει Αλμοδοβάρ και να ακούει σονάτες του Μπαχ, όταν, όμως, πυροβολεί τους εργαζόμενους-σκλάβους που ζητούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, ενώ την ίδια στιγμή πετάει εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ σε σκυλάδικα και μετεγγραφές ποδοσφαιριστών, τότε τα πράγματα αποκτούν μια άλλη διάσταση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», ο μεγαλοτσιφλικάς Βαγγελάτος είχε μια… αλλεργία στις πληρωμές, με αποκορύφωμα φυσικά το απίστευτο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, που διέσυρε όλη τη χώρα ανά την υφήλιο. Ιδιαίτερα χουβαρντάς εμφανιζόταν ωστόσο στα σκυλάδικα, με τον κόσμο να τον βλέπει έκπληκτος να πετάει λουλούδια στην Πάολα (!) πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ να θέλει να εμφανίζεται ως… μεγαλοπαράγοντας, πληρώνοντας μετεγγραφές στην τοπική ομάδα, 400 χιλιάδων ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ν. Βαγγελάτος στα γραφεία της εταιρείας του μαζί  με τους δύο γιους του, Μάκη και Σταύρο.

Ο Ν. Βαγγελάτος στα γραφεία της εταιρείας του, με τους δύο γιους του, Μάκη και Σταύρο


Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και σε κάποιο -προ 15ετίας- «περιστατικό», σύμφωνα με το οποίο, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούσε πάνω από τη Λαχαναγορά του Ρέντη επί καθημερινής βάσεως, για να κάνει στο τέλος έφοδο σε αποθήκη του Βαγγελάτου και να ανακαλύψει στο υπόγειο του μαγαζιού του «ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελούμενο από καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και άλλο βαρύ οπλισμό».

Φυσικά, ο τότε έμπορος φρούτων ισχυρίστηκε πως «το οπλοστάσιο δεν ήταν δικό του και δεν γνώριζε πώς βρέθηκαν εκεί τα όπλα, ρίχνοντας το μπαλάκι σε κάποιους Αλβανούς εργάτες που είχαν πρόσβαση εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το δημοσίευμα χαρακτηριστικά αναφέρει πως, ύστερα από αυτό, κανείς δεν ήθελε ούτε καν να περπατά μαζί του προς την ίδια κατεύθυνση, θέλοντας να δώσει το μέγεθος της «φήμης» που είχε καταφέρει να αποκτήσει ο Βαγγελάτος στα χρόνια της λαμπρής σταδιοδρομίας του.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης