Ήταν 8 Ιανουαρίου του 1991 όταν μια ομάδα μελών της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με αρχηγό τον πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης και δημοτικό σύμβουλο Πάτρας με τη Νέα Δημοκρατία, Ιωάννη Καλαμπόκα, έκανε επιθέσεις, με την ανοχή της αστυνομίας, σε καταλήψεις σχολείων στην περιοχή της Πάτρας.

Εκείνη τη μέρα δυστυχώς στον δρόμο του Καλαμπόκα βρέθηκε ένας καθηγητής μαθηματικών, ο Νίκος Τεμπονέρας, ο οποίος δολοφονήθηκε στην είσοδο του 3ου Γυμνάσιου – Λύκειου Πάτρας χτυπημένος με σιδερολοστό στο κεφάλι, επειδή είχε προστρέξει να βοηθήσει τους καταληψίες μαθητές του από τους ροπαλοφόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας).

Αποφυλακίστηκε μόλις επτά χρόνια μετά την φυλάκισή του και διορίστηκε αμέσως στο Δημόσιο από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα σήμερα ο καταδικασμένος δολοφόνος έφτασε να είναι προϊστάμενος σε παράρτημα της Εθνικής τράπεζας στον Βόλο.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του δολοφονημένου από τη Δεξιά αγωνιστή καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα, στέλνει μήνυμα μέσω facebook, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις κραυγές των συγγενών του Παύλου Μπακογιάννη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού λόγω αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχόλιο του Δ. Τεμπονέρα στο facebook:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά.Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!»

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Διαβάστε επίσης: Κατηγορούμενος για τη δολοφονία Τεμπονέρα «λύνει» τη σιωπή του

Κ. Μπακογιάννης: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης