Ολοκληρώθηκε η απολογία Κάντα για τη λίστα που κατασχέθηκε από το γραφείο του Δημήτρη Παπαχρήστου στους ανακριτές διαφθοράς κ.κ. Γεωργουλέα και Μάρκου.

Στον Αντώνη Κάντα επιβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέως μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται βέβαια ότι ο κ. Κάντας είναι ήδη προφυλακισμένος για εμπλοκή στις μίζες των υποβρυχίων και του προγράμματος Άσραντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκ των συνηγόρων του, ο Γιάννης Μαντζουράνης χαρακτήρισε την απόφαση «ισχυρό μήνυμα ότι η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει με επιείκεια όσους συνεργάζονται δίνοντας στοιχεία και επιστρέφοντας τα χρήματα».

Οι εισαγγελείς διαφθοράς ζήτησαν από τον Κάντα κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής του απολογίας την αποκωδικοποίηση των τραπεζικών εμβασμάτων με ενδιάμεσο σταθμό τους λογαριασμούς του προφυλακισμένου μεσάζοντα όπλων Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Wegmann που προμήθευσε τη χώρα μας με τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Ο Αντώνης Κάντας εκλήθη σε απολογία για μίζα ύψους 950.000 ευρώ σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο ο ίδιος υποστηρίζει ότι πήρε 750.000 ευρώ μέσω του Δημήτρη Παπαχρήστου. Ο Κάντας είχε περιγράψει δε και τη συνάντηση στο γραφείο του με τον Παπαχρήστο και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας, Όλαφ Έσλερ, ο οποίος επίσης καλείται σε απολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκαλυπτική για την υπόθεση είναι η μακρά λίστα με τραπεζικά εμβάσματα τα οποία ανακάλυψαν σε αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία του Παπαχρήστου. Πρόκειται για χρήματα που καταλήγουν σε διάφορους λογαριασμούς και τα οποία εκτιμούν ότι πιθανόν πρόκειται για μίζες. Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν προσβλέπουν στη βοήθεια του Αντώνη Κάντα, ώστε να τους αποκωδικοποιήσει τυχόν αποδέκτες μιζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ερωτήσεις των ανακριτών αφορούν κυρίως αν δωροδοκήθηκαν οι «πιο πάνω» από αυτόν. Η απάντησή του φέρεται να είναι η ίδια: «Δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λέει ότι αφού πήρα εγώ, πήραν και οι πιο πάνω…». Ο Κάντας πάντως έχει επιστρέψει στο δημόσιο περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ από μίζες.

Διαβάστε επίσης  Οι ανακριτές ζήτησαν στοιχεία για τη λίστα “φωτιά”, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, 18:09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης