Η απουσία μελών από τις εφορευτικές επιτροπές είναι το μοναδικό πρόβλημα το οποίο χρειάστηκε να επιλυθεί στο Ρέθυμνο για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία του δημοψηφίσματος, η οποία συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα απρόσκοπτα.

Οι πολίτες που καλούνται να πουν το «Ναι» ή το «Όχι» στην ερώτηση του δημοψηφίσματος, διαπιστώνουν, όπως αρκετοί δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια σοβαρότητα και χωρίς εντάσεις διαδικασία. Τα 195 εκλογικά τμήματα που υποδέχονται τους 70.854 εκλογείς λειτουργούν χωρίς να σχηματίζονται ουρές, δεδομένου ότι από το πρωί ο κόσμος διατηρεί έναν ρυθμό στην προσέλευσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλός καιρός που επικρατεί στο Ρέθυμνο, χωρίς την υπερβολική ζέστη και με το δροσερό αεράκι, βοηθάει, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ μέλος εφορευτικής επιτροπής, να έρθουν στα τμήματα και πολίτες μεγάλης ηλικίας, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα περισσότερο έχουν ψηφίσει οι μεγαλύτερες ηλικίες και όχι οι νέοι που αναμένεται να βρεθούν μπροστά στην κάλπη μετά το μεσημέρι.

Στην περιφέρεια, στα χωριά του Ρεθύμνου, οι πλατείες έχουν γεμίσει κόσμο, δεδομένου ότι έχουν φτάσει εκλογείς από την πόλη. Οι κάλπες θα κλείσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 19.00, οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση, τα αποτελέσματα της οποίας άμεσα θα φτάνουν στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης και από εκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης