«Η κυβέρνηση και η τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου» αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες μας και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες -μεγάλες- περιοχές θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία» συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΣΕΕ αποφάσισε στο πλαίσιο αυτό πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών! Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης