Την πεποίθηση ότι παρά τη δοκιμασία που περνάει ο λαός, θα βγούμε από την κρίση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό», τόνισε ο κ. Παπούλιας, παράλληλα όμως, εκτίμησε πως σήμερα κάτι αλλάζει στην Ευρώπη, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω», πρόσθεσε, «οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες που θα εμπνεύσουν την ελπίδα στο λαό μας ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση».

Σήμερα τόνισε στην αρχή της δήλωσής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιορτάζουμε δύο μεγάλες επετείους της πρόσφατης ελληνική ιστορίας, τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το Έπος του 1940.

Στην πρώτη περίπτωση, σημείωσε, ο ελληνικός Στρατός κατάφερε να πραγματώσει τα όνειρα του Ελληνισμού και καθιέρωσε πολιτικό-στρατιωτικά την Ελλάδα στον περίγυρό της, ενώ στο Έπος του ’40 πέτυχε την καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ που δεν κατάφερε να καταλάβει τη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό όμως, παρατήρησε με νόημα, σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης