«Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες, η παρουσία εκείνων που είτε με την Τέχνη τους είτε με τον οβολό τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι αξιέπαινοι» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Προσφορά. 65 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο». Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στο ΕΑΜ που κυριολεκτικά έσφυζε από κόσμο, την ώρα που στην Πατησίων υπήρχε ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και ακούγονταν συνθήματα όπως «ψωμί -παιδεία -ελευθερία» από ελάχιστους διαδηλωτές.

«Θα έλεγα μάλιστα» συνέχισε ο κ. πρωθυπουργός, «ότι η έκθεση αυτή συνιστά την κάθαρση μιας αρχαίας τραγωδίας_ της αδυναμίας δηλαδή, της πρόσκαιρης αδυναμίας, να προσφέρει έστω και λίγα σε ότι πρόσφερε παλαιότερα για τον πολιτισμό μας.» Απώτερος σκοπός της έκθεσης άλλωστε είναι να προσελκύσει ένα νεότερο σε ηλικία κοινό με το δέλεαρ της σύγχρονης Τέχνης, ενώ όπως φαίνεται και στον τίτλο της αποτελεί μια καλλιτεχνική προσφορά που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του ΕΑΜ, καθώς μετά τη λήξη της έκθεσηςτα έργα που εκτίθενται σε διάφορους χώρους του Μουσείου μαζί με τα μόνιμα, θα δημοπρατηθούν. Τα δύο τρίτα των κερδών θα καταλήξουν στο Μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα προκλήθηκε αναστάτωση όταν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ομάδα 100 περίπου ατόμων διαμαρτυρήθηκαν, φορώντας άσπρες μάσκες. Οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι είναι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, αλλά και του υπ. Πολιτισμού, που έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας, κατευθύνθηκαν από την πίσω πλευρά του κτηρίου του ΕΜΠ στην είσοδο του Μουσείου. Αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο, μετακίνησαν τα άτομα στο πεζοδρόμιο της Πατησίων απέναντι από το Μουσείο.

Διαβάστε επίσης Διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ διαμαρτυρήθηκαν με μάσκες Anonymous, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 20:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης