Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ανακοινώνει την έναρξη σεμιναρίου κατάρτισης «Τεχνικών Ασφαλείας» για επιχειρήσεις που υπάγονται στην Β’ και Γ’ κατηγορία, μεσαίας και χαμηλής επικινδυνότητας, στις εγκαταστάσεις της στην Πάτρα.

Το σεμινάριο αφορά εργοδότες καθώς και εργαζόμενους επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία 3850/2010, ο κάθε εργοδότης ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας στο χώρο εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός ασφαλείας θεωρείται σύμβουλος της επιχείρησης και σε γενικές γραμμές, η αποστολή του είναι:

να επιθεωρεί τακτικά τις θέσεις εργασίας από πλευράς υγείας και ασφάλειας της εργασίας,

να επισημαίνει στον εργοδότη τυχόν παραλήψεις των μέτρων υγείας και ασφάλειας,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

να προτείνει μέτρα αντιμετώπισής της και να επιβλέπει την εφαρμογή τους,

να μεριμνά ώστε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να τηρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας της εργασίας και

να καθοδηγεί τους εργαζόμενους στην αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου που πηγάζει από την εργασία τους.

Στο σεμινάριο επιμόρφωσης για τεχνικούς ασφαλείας μπορούν να λάβουν μέρος:

α) Διάρκεια 35 ωρών (έναρξη 23 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή):

Εργοδότες εφόσον έχουν τα τυπικά προσόντα και οι επιχειρήσεις τους υπάγονται στην Β’ κατηγορία σύμφωνα με τα άρθρα 10, 12 και 22 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.

Εργαζόμενοι που απασχολούνται με πλήρες ωράριο σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 50 άτομα οι οποίες υπάγονται στην Β΄ ή Γ΄ κατηγορία εφόσον έχουν τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται στο άρθρο 11 παράγραφος 1 εδάφιο δ του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.

β) Διάρκεια 10 ωρών (έναρξη 26 Μαΐου 2014, ημέρα Δευτέρα):

Εργοδότες στις επιχειρήσεις τους εφόσον αυτές υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε. και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

Προκειμένου να διασφαλίσετε τη θέση σας στο σεμινάριο, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει ορισθεί μέχρι το Σάββατο, 26 Απριλίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ερωφίλη Νομικού, ΕΕΔΕ, Πλατεία Πίνδου 1, Γούναρη & Αγ. Ανδρέου, Πάτρα, τηλ.: 2610 318 573 / 2610 336 352, fax: 2610 361 517, e – mail: patra@eede.gr

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης