Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η Λαυρεωτική. Η φωτιά ξέσπασε στις 14.15 το μεσημέρι και συνέχισε το καταστροφικό της έργο, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να επιχειρούν συνεχώς προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τελικά λίγα λεπτά μετά τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Διόνυσο Κερατέας Αττικής. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων και του πρώην δημάρχου, Σ. Ιατρού, κάηκαν 11 σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση που βρισκόταν στην περιοχή καθώς και το Μοναστήρι της Παναγίας. Οι φλόγες πλησιάσαν το δάσος του Κουβαρά, ωστόσο απετράπη ο κίνδυνος εξάπλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο κ. Ιατρού

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, από το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κίσσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να καούν ζώα και μελίσσια, ενώ 10 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές μικρές εστίες σε διάφορα σημεία, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που έφθανε τα 20 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 1.500 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης. Ωστόσο, ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.


(Τα εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς)


(Ζημιές σε σπίτια που τυλίχθηκαν στις φλόγες)


(Πολίτες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά)


(Σε δεκάδες σπίτια οι φλόγες έφτασαν στις αυλές)


(Σπίτια που καίγονται)


(Στρέμματα καλλιεργιών έγιναν στάχτη)

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης