Πυκνή χιονόπτωση πλήττει από το βράδυ της Τρίτης τη Μαγνησία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Η θερμοκρασία βρίσκεται «καθηλωμένη» στους -4 βαθμούς, το σύστημα ύδρευσης της πόλης έχει παγώσει και υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, με συνέπεια να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο, ακόμη και στην παραλία του Βόλου, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκ. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οχήματα-αλατιέρες και υδροφόρες του Δήμου Βόλου ρίχνουν τόνους αλάτι και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να λιώσει το χιόνι και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης, έχουν διακοπεί οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο προς τα προάστια, αλλά και στο κέντρο του Βόλου. Με δυσκολία διεξάγεται και η κίνηση προς τις Α’ και Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου και προς τη Λάρισα, όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πηγή φωτό: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης