Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί «ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 25 Απριλίου 2014, ημέρα Παρασκευή, στις 10.00 το πρωί σε εγκαταστάσεις του μικτού πρατηρίου υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε., που βρίσκεται στο 6ο χλμ ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο απέχει έξι χλμ. από την Π.Υ. Πρέβεζας.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στις δίδυμες αντλίες ανεφοδιασμού υγραερίου του πρατηρίου, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος επέκτασης αλλά και μετάδοσης της πυρκαγιάς σε άλλους γειτνιάζοντες χώρους του πρατηρίου (κατάστημα πώλησης), καθώς και στις αντλίες-δεξαμενές υγρών καυσίμων και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο είναι σταθμευμένο στον χώρο της αντλίας υγραερίου του πρατηρίου για ανεφοδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σενάριο, η πυρκαγιά εξελίσσεται και μεταδίδεται στο εν λόγω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου στη προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα μέσα πυροπροστασίας του πρατηρίου (τροχήλατο πυροσβεστήρα), λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του και απαιτείται επειγόντως, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της πόλης της Πρέβεζας.

Το συμβάν θεωρείται σοβαρό και λόγω της κρισιμότητάς του απαιτείται μεγάλη κινητοποίηση.

Πηγή: pamepreveza.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης