Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Κάτι λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η ιδιωτική ξενάγηση του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον καθηγητή και πρόεδρο του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενθουσιασμένος με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ξενάγησή του στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο και καθηγητή Δ. Παντερμαλή«Η επίσκεψη ήταν ένας ευχάριστος περίπατος μέσα από τα γλυπτά του Μουσείου της Ακρόπολης» ανέφερε στο zougla.gr ο κ. Παντερμαλής και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα προσπάθησε να διαβάσει τα ελληνικά γράμματα και με ρώτησε “εάν η γραφή είναι η ίδια από την αρχαιότητα έως σήμερα”».

«Επέδειξε ενδιαφέρον για όλα, τον εντυπωσίασε κυρίως ο αρχαίος κόσμος, η αίθουσα με εκθέματα της αρχαϊκής εποχής» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου και συμπλήρωσε «ενδιαφέρθηκε για τη συμβολική σημασία των έργων, για λεπτομέρειες και για τεχνικές».

Ο επικεφαλής του Μουσείου τον ενημέρωσε για τα πολιτεύματα στην Αθήνα, θέματα αρχαίας οικονομίας, αλλά και για τη σημασία αρχαίων γλυπτών στην ελληνική Ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Μουσείο της Ακρόπολης για την ομιλία του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε στον κ. Παντερμαλή ότι τον κέρδισε το Μουσείο Ακρόπολης και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει με την οικογένειά του, χωρίς την πίεση του χρόνου.

Η ξενάγηση του Αμερικανού προέδρου στο Μουσείο της Ακρόπολης σε εικόνες:

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο προσωπικός φωτογράφος του προέδρου, Πιτ Σόουζα, ανήρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη στον ιερό βράχο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης