Μόνο ως πρόκληση θα μπορούσαν να εκληφθούν από τους Δικαστικούς οι δηλώσεις του Γραμματέα της Ν.Δ Μ.Κεφαλογιάννη που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό και κατά τις οποίες, «βασική αιτία καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης είναι το ωράριο των Δικαστικών υπαλλήλων και των ακροατηρίων» !

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο η ΟΔΥΕ αντέδρασε άμεσα, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες τις παραπάνω δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα κατά την ανακοίνωση της ΟΔΥΕ…

«Είναι απορίας άξιον το πώς λειτουργούν ακόμα σήμερα τα Δικαστήρια της χώρας με το 40% των οργανικών τους θέσεων σε Δικαστικούς Υπαλλήλους να είναι κενές και με ταυτόχρονη έλλειψη υποδομών και μηχανοργάνωσης.

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι λειτουργούν μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Δικαστικών Υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται πέρα από τα ανθρώπινα όρια αντοχής .

Με βάση την νομοθεσία, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι έχουν ωράριο και αμοιβή Δημοσίων Υπαλλήλων (ότι απέμεινε από αυτό που λέγεται «μισθός» μετά τις άγριες περικοπές που τα μνημόνια έχουν επιβάλλει) και ως εκ τούτου, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ζητά τίποτα παραπέρα απ΄όσα οι Νόμοι ορίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει εδώ να αναφερθεί, ότι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι εργάζονται, χωρίς αμοιβή, απογεύματα, Σάββατα και αργίες στην ανάκριση και τα αυτόφωρα και είναι ολίσθημα του κυρίου Κεφαλογιάννη να μιλήσει για υπερωρίες, σ΄ ένα κλάδο που οι υπερωρίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες και δεν καλύπτουν ούτε το 10% των πραγματικών υπερωριών μας οι οποίες κατά κύριο λόγο κατευθύνονται στην καθαρογραφή πολιτικών αποφάσεων που κάποιοι άλλοι έχουν υποχρέωση να καθαρογράφουν.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η κατάκτηση ωραρίου στα Δικαστήρια έχει να κάνει και με την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης, η οποία σχετίζεται και με τα φυσικά όρια αντοχών όλων των παραγόντων της δίκης.

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μας να αποτελούν σημείο αναφοράς από αναρμοδίους και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η ελάχιστη ευαισθησία, από μέρους τους, για την ακρόαση των θέσεων της ΟΔΥΕ αφού στα Δικαστήρια της χώρας υπάρχουν και εργάζονται και δικαστικοί υπάλληλοι. 

Είναι τουλάχιστον υποχρέωση όλων όσων θέτουν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τους εργαζόμενους σ΄αυτήν, να συζητούν με τους θεσμικούς φορείς και να ακροάζονται τις όποιες θέσεις και απόψεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους το ωράριο 07.00-15.00 είναι κατάκτηση και δεν τη «δωρίζουμε» σε κανέναν.

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης