Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το μεσημέρι, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία για την τίμηση της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, «επιτέθηκαν απρόκλητα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επιθέσεις, βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, χρησιμοποίησαν τεμάχια από πλάκες, που είχαν προηγουμένως αποκολληθεί από το πλακόστρωτο, πέτρες, νεράντζια, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τις ομάδες αυτές και τις απομόνωσαν μπροστά από το χώρο της Πρυτανείας.

Κατά την αποχώρηση τους από το χώρο των Προπυλαίων, οι ομάδες των διαδηλωτών παρέδωσαν διάφορα αντικείμενα, όπως τέσσερις μολότοφ, 20 αντισφυξιογόνες μάσκες, 50 στυλιάρια – κοντάρια (μερικά με σημαίες), δύο πυροσβεστήρες, δύο κράνη, γάντια, κουκούλες – σκούφους, θώρακα μοτοσικλετιστή, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά προσήχθησαν 55 άτομα και συνελήφθησαν άλλα δέκα για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές και άλλα αδικήματα.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις – ταυτοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης:
Συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης