Μετά από μεγάλες παλινδρομήσεις βγαίνει τελικά “στον αέρα” μέσα στις επόμενες μέρες το πολύ σημαντικό έργο της ανάθεσης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του Δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμος προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να προχωρήσει στην πολύ σημαντική αυτή δημοπράτηση, η οποία ωστόσο μπλοκάρει στις αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί, σε σχέση με την ανάθεση των πολεοδομικών σχεδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ενώ ο δήμος είχε φτάσει να εξαγγείλει την ανάθεση του έργου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με σχετική προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε, στην πορεία αναγκάζεται να κάνει πίσω αφού στο μεσοδιάστημα η νομοθεσία άλλαξε, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει την ανάθεση μόνος του.

Το όλο θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το Σώμα ενέκρινε την δημορπάτηση της μελέτης η οποία σύμφωνα με το δήμαρχο Κ.Μαμουλάκη, θα βγει στον αέρα μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που δρομολογούνται σε επίπεδο δήμου, τονίζει ο ίδιος, το οποίο αναμένεται να βάλει τα θεμέλια της τοπικής ανάπτυξης, αφού θα αποτυπώσει τη σημερινή πραγματικότητα της περιοχής και παράλληλα θα χαράξει τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάθεση της μελέτης αυτής αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που αναζητά να απεγκλωβιστούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές του τόπου και παράλληλα να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κ.Μαμουλάκης, ο σχεδιασμός αυτός, είναι το Α και το Ω της ανάπτυξης κάθε περιοχής. Βάσει αυτού καθορίζονται οι χρήσεις γης σε ολόκληρο το Μαλεβίζι (οικιστικές, τουριστικές, δασικές, βιομηχανικές, παραδοσιακές κλπ), προστατεύεται και αναδεικνύεται η γραφικότητα ολόκληρων περιοχών, οργανώνεται και αναπτύσσεται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό ο κοινωνικός ιστός και παράλληλα είναι προαπαιτούμενο για κάθε ρυμοτομικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, με το οποίο ο δήμος μπορεί να χτίσει σε σταθερά θεμέλια την πολεοδομική οργάνωση του Μαλεβιζίου, που συνδέεται καθοριστικά και με την τοπική ανάπτυξη, αλλά και με την δραστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, σήμερα στο Δήμο Μαλεβιζίου υπάρχει ΓΠΣ το οποίο καλύπτει μόνο τα παλαιά όρια του Δημου Γαζίου, και όπως ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος, πρόκειται να επικαιροποιηθεί ώστε να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και να είναι υλοποιήσιμο…

Πηγή:patris
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης