Έλεγχοι διενεργήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά την περασμένη εβδομάδα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δέκα καταστήματα, όπου σε δύο περιπτώσεις διαπίστωσαν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

• σε οβελιστήριο, μη έκδοση δύο αποδείξεων
• σε αναψυκτήριο μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων και μη επίδειξη των φορολογικών βιβλίων.

Στη δεύτερη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το πέρας της έρευνας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης