Σε κατάληψη βρισκόταν από τις 8 το πρωί το δημαρχείο Λάρισας μετά τη χθεσινή απόφαση του σπουδαστών να εντείνουν τις κινητοποιήσεις κατά των ρυθμίσεων του Σχεδίου «Αθηνά».

Η κατάληψη συνεχίστηκε μέχρι τις 13.30, ενώ από το πρωί σημειώνονται μικροεντάσεις μεταξύ σπουδαστών και πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων υπολειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάλογος φοιτητών με τον δήμαρχο κ. Τζανακούλη

Πάντως, το πρωί σημειώθηκε μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση απόψεων μεταξύ των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη.

Αναλυτικά και σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι σπουδαστές στο «Press-a.gr» ετέθη στο δήμαρχο Λαρισαίων η καταγγελία ότι συνεργεία του Δήμου κατέβασαν τις αφίσες που αναφέρονταν στο συλλαλητήριο την παραμονή της διεξαγωγής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του κ. Τζανακούλη είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε ληφθεί σχετική άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και έτσι οι υπάλληλοι προχώρησαν στο «ξήλωμα».

Παράλληλα, οι σπουδαστές έθεσαν για ακόμη μία φορά το ζήτημα με τη διαρροή που πέρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων σε μερίδα του τοπικού Τύπου σχετικά με τις αλλαγές που επεξεργάζεται ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στο Σχέδιο «Αθηνά», ώστε να μην φύγουν τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας από τη Λάρισα για τη Χαλκίδα.

Οι σπουδαστές έθεσαν στο δήμαρχο το ζήτημα ότι δεν έπρεπε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός, καθώς δεν υπάρχει γραπτή δέσμευση του υπουργού και μάλιστα την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το πανλαρισσαϊκό συλλαλητήριο κατά του Σχεδίου «Αθηνά».

Παράλληλα, επισημάνθηκε στον κ. Τζανακούλη ότι με την τακτική του σημειώθηκε χαλάρωση της συμμετοχής των σπουδαστών στις κινητοποιήσεις και μάλιστα χωρίς να είναι τίποτα δεδομένο για την τελική στάση του Υπουργείου Παιδείας.

Πάντως, η συζήτηση εξελίχθηκε σε χαμηλούς τόνους, ενώ ο δήμαρχος πέρασε από την πόρτα του υπό κατάληψη δημαρχείου και βρίσκεται κανονικά στο γραφείο του.

Επισημαίνεται ότι το ΤΕΙ Λάρισας θα ανοίξει την Τρίτη το πρωί και σε γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν την ίδια ημέρα θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες για την κινητοποίηση των σπουδαστών στην Αθήνα την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: Press-a.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης