Ολονύκτια μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού έδωσαν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18 και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω παγετού στα οχήματά τους στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι, με την Τροχαία να εφιστά την προσοχή των οδηγών, καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: politischios.gr

Διαβάστε επίσης:
Η επέλαση του χιονιά στη Λέσβο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης