Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι περιπτερούχοι της Κρήτης οι οποίοι από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα είδαν τον εισόδημά τους να συρρικνώνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν είναι λίγα τα περίπτερα τα οποία έβαλαν λουκέτο υπό το βάρος της κρίσης και της ύφεσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 70% των περιπτέρων της Κρήτης τερμάτισε την λειτουργία του τα τελευταία έξι χρόνια και κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα το μέλλον του επαγγέλματος. Ο τζίρος έχει μειωθεί στο ελάχιστο και πλεόν απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ζητούν την αύξηση του ποσοστού τους από την πώληση προιόντων καπνού και την κινητή τηλεφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομικές υποχρεώσεις των περιπτερούχων αυξάνονται την στιγμή που η αγοραστική κίνηση ακολουθεί πτωτική πορεία, με τους επαγγελματίες να εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους σε πρωτοβουλίες της νέα κυβέρνησης με στόχο την αναθέρμανση της αγοράς. Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μόνο προβληματισμό προκαλεί στους περιπτερούχους οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν πάγιες οικονομικές τους υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων ακόμα και το ενοίκιο.

Οι εποχές που τα περίπτερα έκανα χρυσές δουλειές ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το παραδοσιακό περίπτερο με την εικόνα του οποίου έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές απειλείται με αφανισμό.

Πηγή: flashnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης