Μυρτώ Τσάβαλου

Το ομαδικό πνεύμα, η συνεργατικότητα ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και η αγάπη για το περιβάλλον ήταν τα μηνύματα που μετέδωσαν οι μαθητές του 1ου πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης υπό την καθοδήγηση της κας Αγγελική Κουγιουρούκη, που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning, με το έργο «Powerfulnaturekingdom.et».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγραμμα, που έγινε σε συνεργασία με το σχολείο Col Legi Sant Josep από την πόλη Navas της Ισπανίας, συμμετείχαν 22 μαθητές της περσινής Ε’ τάξης, με ένα έργο οικολογικού περιεχομένου για το πώς μπορούν να γίνουν δράσεις στη φύση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας της Αλεξανδρούπολης και άλλες δραστηριότητες, ενώ η άψογη συνεργασία με τους μαθητές του ισπανικού σχολείου έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και μία σπουδαία διάκριση για τα μικρά ελληνόπουλα.

Η ομάδα κατέκτησε το πρώτο βραβείο και η τελετή βράβευσης έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών, στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr η υπεύθυνη του προγράμματος, κα. Αγγελική Κουγιουρούκη:

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά για Έλληνες μαθητές σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης